یکی از جذابترین و محبوبترین سبکهای بازیهای موبایلی که حداقل همه ما یکبار آنها را تجربه کردهایم بازیهای آشپزی است که اصطلاحا در بین گیمرها به سبک بازی تفننی معروف بوده و بازی Cooking Fever پرچمدار این سبک بازیهای موبایلی است. بازی پیربابا هم یکی از این نوع بازیهاست که به لطف بومیسازی شدنش، فضای متفاوتی از دیگر عناوین این دسته دارد و نمیشود گفت که یک بازی تکراری و اقتباسی از موفقهای این دسته است بلکه خودش با گیمپلی و فضای نو توانسته سبک جدیدی از بازیهای تفننی را به وجود آورد.

تنوع در عین سادگی
پیربابا، گیمپلی پیچیدهای ندارد و مثل بقیه بازیهای این سبک، شما باید با آماده کردن و ترکیب مواد غذایی، نیاز مشتریهایتان را برطرف کنید که از همینجا تمایز پیربابا نمایان میشود؛ مهمترین ویژگی پیربابا این است که شما اصلا آشپز نیستید که خواسته باشید غذا آماده کنید بلکه شما در پیربابا یک خادم ایستگاه صلواتی و موکب عزاداری هستید و به همین سبب با مشتری هم سروکار ندارید و باید نیاز رهگذران و زائران را با مواد غذایی موکب برطرف کنید.
همچنین پیربابا مانند دیگر بازیهای آشپزی با فرمولهای پیچیده تهیه غذا سروکار ندارد و با ریختن چای و گذاشتن خرما در ظرف باید بازی را انجام داد (اما به این سادگیها هم نیست) البته که در پیربابا از مردم و زائران در ازای ارائه خدمت پول نمیگیرید و از خیراتی که در موکب جمعآوری میشود باید درآمد برای خرید و ارتقای وسایل را بهدست آورید.
حالا که با گیمپلی بازی تاحدودی آشنا شدید، بریم بقیه اجزای بازی را بررسی کنیم. در پیربابا شما قصد نخواهید داشت تمام مراحل بازی را در یک موکب و منطقه بگذرانید بلکه فضا و مراحل بازی در نقشهای به وسعت ایران و حتی عراق را خواهید داشت و اینجاست که تنوع در عین سادگی نمایان میشود. اولین مرحله پیربابا که همراه آموزش کلی و کامل گذراندن مراحل هم است در یکی از محلههای تهران آغاز میشود و بعد از گذراندن مراحل و جمعآوری ستاره از هر شهر به شهرهای بعدی خواهید رفت (البته باز کردن موکبهای شهرهای دیگر چندان سخت نیست) اما نکته جالب در مورد مراحل پیربابا این است که شما از زائران در شهرهای دیگر با چای و خرمایی که در تهران پذیرایی میکردید استقبال نخواهید کرد و برای مثال در شیراز با فالوده، در مشهد با آش و در کربلا با حلوا و قهوه از زائران پذیرایی خواهید کرد که همین پذیراییهای جذاب و متناسب با فرهنگ و غذای محلی هر منطقه، کمی از فضای نزدیک به واقعیت بازی کم میکند چرا که هیچکدام از ما ندیدیم در موکبها با مواد خوراکی مثل فالوده و حتی کوفته پذیرایی شود!

گرافیک و طراحی جذاب
در نسخه فعلی پیربابا شما میتوانید در تهران، مشهد، شیراز و کربلا، ایستگاه صلواتی خودتان را برپا کنید اما استودیوی مارس گیم، این نوید را به مخاطبان پیربابا داده است که در نسخههای بهروز شده بعدی، شهرهای زنجان، اهواز و مکه هم برای برپایی موکب باز خواهد شد تا گیمپلی بازی پر کششتر و جذابتر شود.
اگر بخواهیم گرافیک بازی را بررسی کنیم مهمترین نقطه قوت پیربابا، تنوع زائران و تیکه کلامهای آنها است که برای شما یک بازی زنده را ساخته است اما این تنوع زائران در شهرهای زیارتی مثل مشهد و کربلا بیشتر میشود، همچنین تیکه کلامها و تنوع لهجهها هم در شهرهای مشهد و کربلا بیشتر است تا جایی که در این دو شهر با زائران خارجی هم برخورد خواهید داشت.
مطلب مرتبط: معرفی بازی موبایلی مگس کش | هماهنگی عصب و عضله
یکی دیگر از نکات مورد توجه درباره طراحی پیربابا، موسیقی بازی است که شما در هر مرحله علاوه بر صداهای زائران و لوازم پذیرایی، یک مداحی را خواهید داشت که تنوع مداحیها هم مثالزدنی است. اما اگر از اینها کمی فاصله بگیریم، پیربابا از نظر گرافیک مواد و لوازم غذایی کمی ضعف دارد که امیدواریم با نسخههای جدید آن، این مشکل برطرف شود؛ برای مثال شما در دومین یا سومین مرحله از هر منطقه و شهر، دیگر تمام وسایل و مواد غذایی را که در تمام طول مراحل آن منطقه به آن نیاز دارید، در اختیار خواهید داشت و وسایل از اینها فراتر نمیرود و فقط شما میتوانید با درآمد حاصل از خیرات زائران، این وسایل را برای سرعت بخشیدن به کار و طی کردن مراحل ارتقا دهید و اینکه با ارتقای آنها هم هیچ تغییر چشمگیری در ظاهرشان رخ نخواهد داد. از دیگر موارد منحصربهفرد درباره پیربابا ارائه نکات و حدیثهای مذهبی و راهنمایی بازی در خلال بارگذاری مراحل است.

کمی ریزتر…
اگر بخواهیم کمی ریزبینانهتر پیربابا را بررسی کنیم میتوانیم به سیاست درآمدی پیربابا اشاره کنیم؛ همانطور که شما هم تا الان متوجه آن شدید، این بازی، گیمپلی خیلی سخت و پیچیدهای ندارد اما در مراحل بالاتر، گذراندن مراحل آن و راضی نگه داشتن زائران سخت میشود اما این به آن معنا نیست که شاید یک مرحله را چندین بار تکرار کنید، چرا که اگر هم شما نتوانید یک مرحله را در زمان مقرر طی کنید بازی این پیشنهاد را به شما میدهد که با دیدن یک فیلم تبلیغاتی کوتاه، بازی را ادامه دهید تا برنده شده و ستاره کسب کنید اما در هنگام تست بازی این مورد به وجود آمد که حتی در یک مرحله با وجود راهی کردن تمام زائران با رضایت کامل، اما بازی، امتیاز لازم برای کسب ستاره و گذراندن مرحله را نداد و با مشاهده تبلیغ این مرحله طی شد.
یکی دیگر از سیاستهای درآمدی بازی، امتیاز و پول اضافی به ازای مشاهده تبلیغ است که البته در تمام بازیها این سبک از کسب درآمد را میبینیم. اما به نظر من، مارس گیم کمی در پرداختهای درون برنامهای بازی ضعیف عمل کرده است چرا که بازیکن آنقدر از مراحل، پول دریافت میکند که نیاز نباشد برای دریافت پول اضافی به پرداختهای درون برنامهای بازی روی بیاورد. یکی دیگر از موضوعاتی که میشود در پیربابا مورد نقد قرار داد پیشنهادهایی است که بعضاً بازی برای گذراندن کل مراحل منطقه به شما ارائه میدهد و شما میتوانید با مقدار معینی از پولهای خیراتی، مراحل را بگذرانید و کار سختی در تمام کردن پیربابا نداشته باشید. در این عنوان، علاوه بر مراحل اصلی که در شهرها خلاصه میشود یک بخش بینهایت هم وجود دارد که برای کسب درآمد از خیرات و ارتقا وسایل انجام میشود و باتوجه به هر شهر، بازیکن میتواند قسمت بینهایت آن شهر را انجام دهد.
اگر شما هم پیربابا را بازی کردید، تجربیات خود را از این بازی ایرانی با گیم اسکن در میان بگذارید.
امتیاز: ۷.۵ از ۱۰
جالب بود
دستت درد نکنه
(حسینیه نصرت بعضی عیدها تو خیابون فالوده میده، مستقیم از تو مخلوطکن)
ممنون، نمیدونستم
دانلودش کردم ولی رد کردن مرحله هاش آسووون نیست!!!
در مقاله نوشته شده بود که رد کردن مراحل خیلی آسون نیست
چه عجیب که با ویدئو میشه گذروند
با دیدن ویدیو این امکان داده میشه که مرحله را ادامه دهید تا برنده مرحله شوید.
نقدت چسبید بهم امیرجان
سپاسگزار
سپاس از همراهی شما دوست عزیز
این بازیها مخاطب خاص داره من نمیپسندم. بازی جنگی خوبه
هر بازی و هر سبکی مخاطب خاص خودشو داره
احسنت به سیبیل
فوق العاده. ممنون اقا امیرمحمد. اجرکم با امام حسین
خدا قوت خیلی میچسبه تو این ایام